Vers la page en français

 


Het Leg’s Go-team is een vriendengroep waarin iedereen beslist heeft tijd vrij te maken om volgens zijn eigen mogelijkh ileden, het project dat Luc Huberty opgestart heeft, mee te helpen groeien. Het doel is mensen die geamputeerd zijn aan de onderste ledematen (opnieuw) de kans geven om de vreugde van hardlopen te leren kennen. Het doel is niet om topatleten te creëren, maar om ouders, vrienden, buren,… de kans te geven om (opnieuw) met hun naasten te kunnen lopen en om deel te nemen aan sportieve uitdagingen met als enige doel zichzelf beter te maken. Met deze actie zet Leg’s Go niet alleen in op het sportieve aspect. Het geeft geamputeerden de kans op een makkelijker herstel, op een beter zelfbeeld,…

Kansen geven aan geamputeerden om aan sport te doen, dat is de uitdaging die de paratriatleet willen geven heeft toen hij een solidariteitsproject opstartte met zijn vrienden: Leg’s Go was geboren. Je moet weten dat aangepaste loopprotheses enorm duur zijn en dat de sociale zekerheid niet tussenkomt in deze kosten. Geamputeerden moeten dus duizenden euros (van 8.000 tot 15.000 euro, afhankelijk van de soort amputatie) uit eigen zak betalen om te kunnen lopen.
De wereld van Luc Huberty, paratriatleet, stortte in wanneer hij 13 jaar geleden een auto-ongeluk had. Zijn rechterbeen werd geamputeerd. Op dat moment dacht hij aan alle dingen die hij niet meer zou kunnen doen. Lopen was daarbij. Hij is toen de uitdaging aangegaan en heeft een loopprothese gekocht. Maar dat is een droom die niet voor iedereen weggelegd is. Zijn loopprothese kostte kongeveer 18.000 euro en in België is er nergens hulp voorzien. “Ik heb toen helemaal alleen een coach moeten zoeken. Er was geen enkele manier van ondersteuning in België. Ik ben mij in het buitenland gaan informeren.”

Met zijn project Leg’s Go, wil Luc een prothese aanbieden aan mensen met een amputatie aan de onderste ledematen. Hij wil echter ook voor coaching zorgen. Dat is nodig, want lopen met een loopprothese is iets helemaal anders dan stappen met een dagdagelijkse prothese.

 

Beroemdheden steunen ons project
Toen ik begon te lopen, liep ik op een weg. Het regende en ik liep tegen 3.5 km/u. Ik weet nog dat twee dames van 60 jaar me voorbij liepen en vroegen of alles wel in orde was. Zo traag en moeizaam ging ik vooruit.

 

 

 

 

Er meer van weten?

Persdossier

Presentatievideo

De administratieve Raad en comité

Hoe het werkt…

Kandidaatsdossier

Contract met de begunstigden